Wasautomaat pompt niet meer af

Het meest voorkomende probleem bij de wasautomaat is dat het apparaat niet meer afpompt.

De wasautomaat maakt dan vaak vreemde geluiden en gaat niet meer verder met het programma.

Vaak kunt u dit zelf  eenvoudig zelf verhelpen.

Als eerste zorgt u dat de wasautomaat  stroomloos is.

Zorg ervoor dat u de was uit de wasautomaat hebt.

Hierna kunt u het filter voorzichtig open draaien , graag voorzichtig zijn er kan veel water komen ( het filter kan ook zitten achter de plint of achter een klepje)

Hierna controleert u of er niets in het pomphuis is gekomen (b.v. een knoop, muntstuk, haarbandjes , bh beugels , lego blokjes , schroeven , spijkers , etc).

Controleer of de pompvleugel vrij kan rond bewegen. ( zit vaak achter in het pomphuis )

Daarna het filter terug plaatsen , controleer de wasautomaat op lekken

Laat het apparaat een kort programma draaien

afvoerpomp wasaut.