De monteur is vaak goedkoper dan de aanschaf van een nieuw apparaat

Uw witgoed apparaat is defect .

Wat te doen: laten repareren of een nieuwe kopen? 

De consumentenbond heeft in de consumentengids van oktober 2012 een artikel geweid aan dit onderwerp. Met de strekking van dit artikel hopen wij u te helpen in uw beslissing of u uw defecte apparaat wil laten repareren of dat u beter een nieuw apparaat kunt aanschaffen.

witgoed

Repareren of vervangen (n.a.v. een artikel uit de consumentengids van oktober 2012)

Het komt altijd onverwacht, een huishoudelijk apparaat dat het begeeft. Wat er kapot gaat en wanneer is moeilijk te voorspellen. Bij wasmachines is dit vaak de pomp, de koolborstels, de rubber manchet of het deurslot.

De consumentenbond raadt aan eerst zelf te achterhalen wat er met het apparaat aan de hand is. Veel machines geven een storingsnummer  De handleiding kan soms het antwoord geven.

Vanwege de hoge aanschafprijs van witgoed apparatuur is het vaak lonend om een defect apparaat eerst te laten onderzoeken of reparatie nog wel lonend is. Als de reparatiekosten niet meer in verhouding staan tot de aanschafprijs van het apparaat, of tot de resterende levensduur, dan is een nieuwe kopen het overwegen waard aldus de consumentenbond.

 

Speak Your Mind

*